Filodeegbakjes met Hollandse garnalen
Ingrediënten
Bereidingswijze Filodeegbakjes met Hollandse garnalen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Laat het deeg ontdooien.
Stap 3
Vet kleine taartvormpjes of een muffinvorm in.
Stap 4
Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en het basilicum in dunne reepjes.
Stap 5
Snijd dan ook de sla in flinterdunne reepjes.
Stap 6
Bestrijk de plakjes filodeeg dun met olie en leg steeds 2 plakjes op elkaar.
Stap 7
Duw in elk taartvormpje of in 4 holtes van de muffinvorm losjes een stapeltje filodeegplakjes, zo dat er hoge bakjes omstaan met aan de bovenkant een rommelige rand.
Stap 8
Schuif de vormpjes of de muffinvorm in de oven en bak de bakjes in 15-20 minuten goudbruin en knapperig.
Stap 9
Wip ze uit de vormpjes en laat ze afkoelen.
Stap 10
Meng de garnalen in een kom met de uiringetjes en het basilicum.
Stap 11
Roer in een kommetje de mayonaise met de yoghurt, kerriepoeder en wat zout tot een sausje.
Stap 12
Zet de filodeegbakjes elk op een bord en schep de garnalen erin.
Stap 13
Schep er een lepel kerriesaus op.
Stap 14
Verdeel de reepjes sla rond de taartjes.
