Filodeegpakketjes met vegakipstoof
Ingrediënten
Bereidingswijze Filodeegpakketjes met vegakipstoof
Stap 1
Schil de winterwortel en snijd in blokjes. Snijd de courgette en ui in blokjes van gelijke grootte. Snijd de kipstuckjes iets fijner.
Stap 2
Smelt de boter in een hapjespan en fruit hierin de groenten en kipstuckjes kort aan. Schep regelmatig om. Voeg de bloem en kerrie toe en bak 3 minuten mee. Schenk de slagroom erbij en breng tegen de kook. Laat de saus al roerend indikken en breng op smaak met peper en zout. Laat iets afkoelen.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 4
Leg 2 of 3 laagjes filodeeg met een klein beetje olie ertussen op de met bakpapier beklede bakplaat. Schep er 1/6 van de vulling op en vouw het filodeeg tot een pakketje, druk goed aan. Maak zo 6 pakketjes.
Stap 5
Bak de pakketjes in 20 minuten goudbruin en krokant.
Stap 6
Bind om elk pakketje een sprietje bieslook en serveer warm.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie412 kcal
- Eiwit13.3 g
- Koolhydraten39.4 g
- Vet21.1 gWaarvan verzadigd14 g
Trefwoorden
