Filodeegtaart met pasta en paddenstoelen
Ingrediënten
Bereidingswijze Filodeegtaart met pasta en paddenstoelen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Snijd de gorgonzola in stukjes.
Stap 3
Snijd de paddenstoelen en champignons in stukken.
Stap 4
Hak de verse tijmblaadjes fijn.
Stap 5
Kook de pasta in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
Stap 6
Verwarm in een pan de Gorgonzola en slagroom al roerend tot een gladde saus.
Stap 7
Bak in een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie de spekjes zachtjes uit.
Stap 8
Schep de paddenstoelen en champignons erdoor en bak ze op hoog vuur al omscheppend gaar.
Stap 9
Schep het citroensap en de tijm met wat versgemalen peper erdoor.
Stap 10
Bestrijk de plakjes filodeeg met olijfolie en leg ze losjes in de taartvorm, zodat de bodem bedekt is met zeker 2-3 lagen deeg en het deeg aan de rand wat rommelig omhoog steekt.
Stap 11
Giet de pasta in een vergiet af en meng de pasta en de helft van de paddenstoelen door de Gorgonzolasaus.
Stap 12
Verdeel dit mengsel in de taartvorm en schep de overige paddenstoelen erop.
Stap 13
Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 25 minuten knapperig bruin en gaar.
Stap 14
Lekker met een tomatensalade.
