Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Flensjes met likeur en aardbeien
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Flensjes met likeur en aardbeien
Stap 1
Smelt de boter.
Stap 2
Snijd de aardbeien in plakjes.
Stap 3
Snijd de munt in dunne reepjes.
Stap 4
Klop in een kom de bloem met de eieren, melk en driekwart van de gesmolten boter tot een beslag en laat dit minstens 1 uur staan.
Stap 5
Schep in een andere kom de aardbeien om met de munt en een paar eetlepels likeur (of sinaasappelsap).
Stap 6
Bestrijk een kleine koekenpan (Ø 15-18 cm) met gesmolten boter en schenk er een halve juslepel beslag in.
Stap 7
Laat het beslag al draaiend over de panbodem uitvloeien.
Stap 8
Bak het flensje tot de bovenkant droog is, keer het flensje en bak ook de onderkant goudbruin.
Stap 9
Bak zo 8-10 flensjes.
Stap 10
Besprenkel de flensjes met wat likeur, strooi er wat suiker over en vouw de flensjes in vieren.
Stap 11
Leg op elk bord 2 flensjes en schep de aardbeiensalade ernaast.
