Flespompoen gevuld met biefstukreepjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Flespompoen gevuld met biefstukreepjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 2
Pers de knoflook.
Stap 3
Rasp de gember.
Stap 4
Verwijder de zaadjes van de peper en hak de peper fijn.
Stap 5
Snijd de bosuitjes in stukjes van 2 cm.
Stap 6
Halveer de pompoenen in de lengte, verwijder de pitjes en leg de pompoenen met de snijkant naar boven op de bakplaat.
Stap 7
Meng de helft van de knoflook met de helft van de olie en wat zout en peper en bestrijk de bovenkant van de pompoenen met dit mengsel.
Stap 8
Rooster de pompoenen in de oven in 25-30 minuten gaar.
Stap 9
Verwarm de rest van de olie in een wok en roerbak de biefstukreepjes op hoog vuur in 2-3 minuten bruin.
Stap 10
Schep het vlees op een bord en roerbak gember, rode peper en rest van knoflook tot het lekker gaat ruiken.
Stap 11
Schep het vlees met de bosui, sherry en sojasaus erdoor en verwarm alles nog 2 minuten.
Stap 12
Schep het vleesmengsel in de pompoenen.
Stap 13
Strooi de koriander erover.
Stap 14
Serveer met rijst en komkommersalade.
