Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Focaccia
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Focaccia
Stap 1
Strooi 10 g fijn (zee)zout in een kom. Zeef de bloem erboven. Maak een kuiltje in de bloem en strooi er de gist in. Voeg langs de rand 325 handwarm water en 3 el olijfolie toe. Kneed met de mixer tot een samenhangend deeg.
Stap 2
Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg 1 uur rijzen, tot het in volume is verdubbeld.
Stap 3
Stort het deeg op de bakplaat en rek uit tot de grootte van de vorm. Houd het deeg luchtig! Laat het deeg nogmaals 30 min. afgedekt met vershoudfolie rusten.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 220ºC. Druk met de vingers kuiltjes in het deeg. Besprenkel het deeg met de laatste 2 el olijfolie en bestrooi met het grof zeezout.
Stap 5
Bak het brood in de oven in 20-25 min. lichtbruin en gaar. Laat de focaccia op een rooster afkoelen.
