Forel met notenboter, sherry-vinaigrette en gerookte amandelen
Ingrediënten
Bereidingswijze Forel met notenboter, sherry-vinaigrette en gerookte amandelen
Stap 1
Verwarm 5/6 deel van de boter in een steelpan op middelhoog vuur en schep hier vervolgens het schuim eraf.
Stap 2
Verhit vervolgens langzaam op laag vuur tot de boter lichtbruin wordt, of meet de temperatuur met een thermometer: 165 °C.
Stap 3
Houd dit op een heel laag vuur warm tot gebruik of laat afkoelen en warm voor gebruik weer op.
Stap 4
(De boter is wel teveel, maar een week houdbaar in de koeling, ook lekker om desserts mee te bereiden).
Stap 5
Meng de azijn, olie, mosterd tot een vinaigrette met de blender of staafmixer.
Stap 6
Proef en maak op smaak met iets zout.
Stap 7
Hak de amandelen grof.
Stap 8
Spoel de forellen schoon en dep deze droog met keukenpapier.
Stap 9
Besprenkel ze met citroensap en zout, laat ze vervolgens 5 minuten staan.
Stap 10
Bestuif in een grote bak met ruim bloem, klop het teveel aan bloem eraf.
Stap 11
Verwarm de rest van de boter in een grote anti-aanbak-pan (of 2 pannen) op hoog vuur tot deze bruist.
Stap 12
Bak de vis hierin op halfhoog vuur 5 minuten per kant.
Stap 13
Rasp de citroen en pers hem daarna uit.
Stap 14
Voeg de citroenrasp en het sap aan de boter toe en lepel de boter regelmatig over de vis heen.
Stap 15
Maak de rucola aan met wat vinaigrette.
Stap 16
Serveer de vis met de warme notenboter, rucola en amandelen.
Stap 17
Lekker met gekookte aardappelen.
