Franse appeltaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Franse appeltaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2
Snijd de boter in kleine blokjes.
Stap 3
Rasp en pers een halve sinaasappel.
Stap 4
Schil de Goudrenetten en snijd ze in partjes.
Stap 5
Meng in een kom de bloem (houd een eetlepel over) met een snuf zout en de boter.
Stap 6
Wrijf de boter met de vingertoppen door de bloem tot een kruimelig mengsel.
Stap 7
Schep er iets meer dan een derde poedersuiker door en voeg een ei en een eetlepel koud water toe.
Stap 8
Kneed alles snel tot een samenhangend deeg.
Stap 9
Vorm het deeg tot een bal en laat deze verpakt in huishoudfolie in de koelkast 15 minuten rusten.
Stap 10
Maak intussen de vulling.
Stap 11
Maal de amandelen in de keukenmachine tot een fijn poeder en meng de rest van de poedersuiker en bloem door.
Stap 12
Voeg de crème fraîche, twee derde eieren en sinaasappelrasp toe en meng alles tot een luchtig mengsel.
Stap 13
Meng in een kom de appelpartjes met het sinaasappelsap.
Stap 14
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne ronde lap van 30 cm.
Stap 15
Bekleed de taartvorm met het deeg en druk het aan de rand aan.
Stap 16
Snijd het overtollige deeg net iets boven de rand weg.
Stap 17
Strijk het amandelmengsel over de bodem uit en leg de appelpartjes in cirkels op de amandelvulling, begin aan de buitenrand.
Stap 18
Schuif de taart een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 30-40 minuten goudbruin.
Stap 19
Verwarm de abrikozenjam in een steelpan en bestrijk de appeltaart uit de oven direct met de jam voor een mooi glanslaagje.
Stap 20
Laat de taart afkoelen.
