French toast van kerstbrood met abrikozencompote
Ingrediënten
Bereidingswijze French toast van kerstbrood met abrikozencompote
Stap 1
Rasp van de helft van de schoongeboende sinaasappel de oranje schil dun af en pers de sinaasappels uit.
Stap 2
Schil de appel en snijd deze in stukjes.
Stap 3
Halveer de abrikozen en vijgen.
Stap 4
Hak vervolgens de bolletjes gekonfijte gember fijn.
Stap 5
Schenk het sap in een kleine pan en voeg de appel, abrikozen, vijgen en gember toe.
Stap 6
Breng alles aan de kook en kook in 10 minuten zachtjes gaar.
Stap 7
Roer alles tot een rulle compote en laat de compote in een schaal afkoelen.
Stap 8
Klop in een ondiepe schaal de eieren los met melk, suiker en kaneel.
Stap 9
Leg de sneetjes kerstbrood erin en laat ze 0.5 minuut weken.
Stap 10
Verwarm de helft van de boter in een grote koekenpan en bak de helft van de sneden brood in 2 minuten per kant goudbruin.
Stap 11
Bak de andere sneden kerstbrood op dezelfde manier.
Stap 12
Leg op elk bord twee sneden gebakken kerstbrood en strooi er wat poedersuiker over.
Stap 13
Schep de abrikozencompote ernaast.
