Fricandeaurollade met basilicumsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Fricandeaurollade met basilicumsaus
Stap 1
Extra benodigdheden: braadslede, vleesthermometer, blender.
Stap 2
Pers de knoflook fijn.
Stap 3
Pers en rasp de sinaasappel.
Stap 4
Hak de basilicumblaadjes fijn.
Stap 5
Pers de knoflook.
Stap 6
Meng in een kommetje de knoflook met kurkuma, koriander, sinaasappelrasp, twee eetlepels sinaasappelsap, de helft van de olie en wat zout en peper.
Stap 7
Wrijf de rollade in met het kruidenmengsel.
Stap 8
Leg de fricandeau in de braadslede en steek de vleesthermometer tot in het midden van het vlees.
Stap 9
Schenk de overgebleven sinaasappelsap op de bodem.
Stap 10
Schep de krieltjes om met wat zout, peper en de rest van de olie en verdeel ze rond de rollade.
Stap 11
Schuif de braadslede in de oven en schakel deze in op 175°c.
Stap 12
Braad het vlees in anderhalf tot twee uur gaar en mooi bruin, de vleesthermometer geeft dan circa 70°c aan.
Stap 13
Laat het vlees uit de oven op een plank onder aluminiumfolie vijf minuten rusten.
Stap 14
Doe de aardappeltjes over in een schaal en houd ze warm.
Stap 15
Smelt de boter in een steelpan.
Stap 16
Doe de eidooier met het basilicum, het warme braadvocht van het vlees, azijn en de gesmolten boter in de blender.
Stap 17
Meng alles op de hoogste snelheid tot een heldergroene en glad gebonden saus.
Stap 18
Verwarm de saus zo nodig nog even in een pan op heel zacht vuur.
Stap 19
Snijd de rollade in plakken en serveer ze op warme borden met de krieltjes ernaast.
Stap 20
Schep wat saus over het vlees.
Stap 21
Tip: Schenk bij dit gerecht een lichte rode wijn, zoals Bourgogne Pinot Noir of San Giuseppe Barbera d'Asti.
