Fricandeaurollade met stoofpeertjes en pruimen
Ingrediënten
Bereidingswijze Fricandeaurollade met stoofpeertjes en pruimen
Stap 1
Extra nodig: braadslede en een vleesthermometer.
Stap 2
Bestrijk de rollade dun met een scheutje olijfolie en leg de rollade in de braadslede.
Stap 3
Steek een vleesthermometer tot in het midden van het vlees.
Stap 4
Snijd de ui in dunnen partjes.
Stap 5
Schil de stoofperen, snijd ze in partjes en verwijder de klokhuizen.
Stap 6
Halveer de pruimen en verwijder de pitten.
Stap 7
Pers de knoflook boven een kom uit en roer er de rest van de olijfolie, koekkruiden, tijm, versgemalen zwarte peper en wat zout door.
Stap 8
Schep de stoofperen, pruimen en ui erdoor.
Stap 9
Verdeel dit mengsel rond de rollade en schuif de braadslede in de oven.
Stap 10
Schakel de oven in op 175°C en braad het vlees langzaam gaar en een kerntemperatuur heeft van 72-75°C, dit duurt circa 2 uur.
Stap 11
Serveer de rollade in plakken met de stoofpeertjes en pruimen ernaast.
Stap 12
Lekker met aardappelpuree en een herfstsalade.
Stap 13
Menusuggestie voor: gerookte zalm met mangochutney.
Stap 14
Na: fruitsalade met gesnipperde munt.
