Frisse Indonesische rendang met bieslookrijst
Ingrediënten
Bereidingswijze Frisse Indonesische rendang met bieslookrijst
Stap 1
Snijd het vlees in blokjes van 3 cm en bestrooi met iets zout.
Stap 2
Verhit een hapjespan op hoog vuur en doe er 4 eetlepels zonnebloemolie in.
Stap 3
Bak het vlees stevig aan.
Stap 4
Snijd de knoflook in plakjes.
Stap 5
Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten mee, zet dan het vuur lager.
Stap 6
Kneus de stengels citroengras door er met een steelpan op de slaan, leg er dan een knoop in.
Stap 7
Voeg de kokosmelk, komijn, kruidnagels, sambal, bruine suiker, het citroensap en citroengras toe aan het vlees.
Stap 8
Laat 2 uur zachtjes pruttelen tot het vlees zacht is.
Stap 9
Voeg eventueel wat water toe als het droog dreigt te koken.
Stap 10
Proef de rendang en voeg eventueel nog zout, kruiden of sambal toe.
Stap 11
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 12
Knip de bieslook in zeer kleine ringetjes en meng deze met de olie.
Stap 13
Meng deze bieslookolie door de rijst en serveer direct.
