Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gado gado met zelfgemaakte pindasaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gado gado met zelfgemaakte pindasaus
Stap 1
Snijd de groene kool in brede repen en de wortel schuin in lange plakken.
Stap 2
Verdeel de groenten met de bloemkool in een stoommand en hang deze in de steamer of in de stoompan boven een laag kokend water.
Stap 3
Stoom de groenten in tien minuten beetgaar.
Stap 4
Maal de pinda's in de keukenmachine fijn, er mogen wel stukjes inzitten.
Stap 5
Verwarm de olie in een kleine pan en fruit de knoflook zachtjes glazig.
Stap 6
Roer de pinda's en sambal erdoor en bak nog heel even.
Stap 7
Schenk er dan het water bij en breng al roerend aan de kook.
Stap 8
Laat de pindasaus tien minuten zachtjes sudderen tot de saus goed van dikte is.
Stap 9
Voeg zo nodig nog wat water toe.
Stap 10
Roer tot slot de sojasaus erdoor.
Stap 11
Laat de groenten even uitlekken, verdeel ze over vier borden en schep de pindasaus erover.
