Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Garnaal-komkommerhapjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Garnaal-komkommerhapjes
Stap 1
Snijd de knoflook in dunne plakjes. Pers de limoen uit.
Stap 2
Dep de garnalen droog en breng op smaak met zout en paprikapoeder.
Stap 3
Verhit de vierge olijfolie in een koekenpan. Voeg de plakjes knoflook en chilivlokken toe, fruit tot de knoflook lichtbruin is. Voeg de garnalen toe en bak in 2 minuten per kant gaar. Blus af met het sap van de limoen. Breng op smaak met zout en peper en schep uit de pan.
Stap 4
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het vruchtvlees van de avocado fijn. Meng met de aioli. Hak de bieslook fijn en roer de helft door het avocadomengsel.
Stap 5
Snijd de komkommer in plakken van 1 cm dik. Beleg met de avocadospread en leg er een garnaal op. Bestrooi met de rest van de bieslook.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie158.7 kcal
- Eiwit7.9 g
- Koolhydraten3.3 g
- Vet12.4 gWaarvan verzadigd1.4 g
Trefwoorden
