Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Garnalencrostini
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Garnalencrostini
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 2
Knip de bieslook heel fijn en snijd de uitjes in dunne plakjes.
Stap 3
Snijd de broodjes schuin in lange plakken (p.p.1 plak), leg ze op de bakplaat en laat ze in de oven in 8-10 minuten goudbruin en knapperig worden.
Stap 4
Keer de sneetjes eventueel halverwege de baktijd.
Stap 5
Roer in een kom de tomatenketchup met de cognac (of witte vermouth), citroenschil, mayonaise en wat zout en versgemalen peper tot een cocktailsaus.
Stap 6
Schep de helft van de saus in een ander bakje.
Stap 7
Schep de garnalen en de bieslook door de saus in de kom.
Stap 8
Tot zover kunt u dit hapje voorbereiden.
Stap 9
Bestrijk de crostini met de cocktailsaus en schep er een bergje van het garnalenmengsel op.
Stap 10
Garneer met plakjes ui.
