Gebakken biefstuk met champignons en kakisalade
Ingrediënten
Bereidingswijze Gebakken biefstuk met champignons en kakisalade
Stap 1
Was de kaki's en snijd ze in dunne partjes.
Stap 2
Schep in een slaschaal de jonge bladsla om met de partjes kaki.
Stap 3
Roer in een kommetje yoghurt, citroensap en olijfolie met wat zout en peper tot een dressing en sprenkel deze over de salade.
Stap 4
Wrijf de biefstukken in met zout en versgemalen zwarte peper.
Stap 5
Verwarm de boter in een koekenpan en tot het schuim wegtrekt.
Stap 6
Bak de biefstukken in 4-6 minuten bruin, ze mogen van binnen rosé zijn.
Stap 7
Houd de biefstukken warm in aluminiumfolie.
Stap 8
Snijd de champignons in dunne plakjes en de paprika in dunnen reepjes.
Stap 9
Voeg de kruidenboter aan het bakvet toe en bak de champignons en paprika al omscheppend op hoog vuur in 4 minuten bruin en gaar.
Stap 10
Serveer de biefstukken met het champignonmengsel erop.
Stap 11
Geef de salade erbij.
Stap 12
Lekker met frieten.
Stap 13
Menusuggestie voor: paté met rabarbercompote.
Stap 14
Na: stoofpeertjes met een bolletje ijs.
