Gebakken courgette met haricot verts en tahin
Ingrediënten
Bereidingswijze Gebakken courgette met haricot verts en tahin
Stap 1
Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan en hak grof. Snijd de courgettes in dikke plakken. Verhit de koekenpan opnieuw, nu met 2 eetlepels olie en bak de courgette met wat zout op hoog vuur aan tot de groente begint te kleuren.
Stap 2
Rasp de gele schil van de citroen boven de courgette. Pers het sap eruit. Snijd de steeltjes van de haricots verts en halveer ze.
Stap 3
Blancheer ze kort in een pan met ruim water en zout. Giet af en spoel kort onder koud stromend water. Verwijder de steel van de rode puntpaprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in korte reepjes.
Stap 4
Meng in een kom de tahin met het citroensap. Pers het sap van de sinaasappel en voeg toe tot de dikke saus vloeibaar wordt. Pel de knoflook en pers uit boven de tahindressing. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 5
Ris de blaadjes van de munt, leg ze op elkaar en rol op. Snijd de rolletjes munt fijn. Verdeel de courgettes, rode puntpaprika en haricots verts over een schaal en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Schenk de tahinsaus over de groente en bestrooi met verse munt en cashewnoten.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie251 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten17 g
- Vet15 gWaarvan verzadigd2 g
Trefwoorden
