Gebakken gamba’s met saffraanmayonaise
Ingrediënten
Bereidingswijze Gebakken gamba’s met saffraanmayonaise
Stap 1
Halveer de courgettes in de lengte en verwijder met een lepeltje de zaadlijsten. Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller lange linten.
Stap 2
Laat de garnalen ontdooien.
Stap 3
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de courgette met het sap en rasp van de citroen, 4 el olijfolie, peper en zout. Laat 10 minuten marineren.
Stap 4
Verwijder ondertussen de zaadjes uit de paprika en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Meng met het paprikapoeder, 2 el knoflookmarinade uit de pot, 2 el olijfolie, peper en eventueel zout.
Stap 5
Laat de saffraan 3 minuten weken in 2 el lauw water. Meng het saffraanvocht met de mayonaise.
Stap 6
Pel de garnalen, maar laat het staartje zitten. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen 3 minuten.
Stap 7
Pers de laatste minuut de knoflook boven de pan uit en bak mee. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 8
Verdeel een zesde van de courgettelinten, een zesde van de paprikareepjes en een zesde van de saffraanmayonaise om en om in drie hoopjes in een cirkel op een bord.
Stap 9
Leg op elk toefje saffraanmayonaise een gebakken gamba met het staartje omhoog. Garneer met een zesde van de tuinkers. Maak zo nog 5 borden.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie410 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten12 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd4 g
Trefwoorden
