Gebakken kabeljauw met charmoula
Ingrediënten
Bereidingswijze Gebakken kabeljauw met charmoula
Stap 1
Extra nodig: keukenmachine.
Stap 2
Snipper de rode ui heel fijn.
Stap 3
Hak de knoflook fijn.
Stap 4
Snijd de paprika in kleine blokjes.
Stap 5
Hak de koriander en de bladpeterselie fijn.
Stap 6
Pers en rasp de citroen.
Stap 7
Meng in een kom de ui, knoflook, paprika, koriander, peterselie, paprikapoeder, komijn, wat zout, versgemalen zwarte peper, citroenrasp, twee tot drie eetlepels citroensap en de helft van de olijfolie tot een charmoula.
Stap 8
Laat de charmoula zeker dertig minuten staan, zodat de smaken op elkaar kunnen inwerken.
Stap 9
Wrijf de stukken kabeljauw in met overgebleven citroensap, zout en zwarte peper en laat ze vijf minuten liggen.
Stap 10
Maal de pistachenootjes in de keukenmachine fijn en meng de bloem erdoor.
Stap 11
Doe dit mengsel over in een diep bord en wentel de kabeljauwfilets erdoor.
Stap 12
Druk goed aan.
Stap 13
Verwarm de rest van de olie in een hapjespan en bak de kabeljauwfilets in acht tot tien minuten mooi bruin en gaar.
Stap 14
Serveer ze op warme borden en schep de charmoula ernaast.
Stap 15
Lekker met worteltjes en bosui uit de oven en couscous.
Stap 16
Tip: Schenk bij dit gerecht een vol-frisse witte wijn, zoals Qué Mas Sauvignon Blanc of Kaaps Genoegen Chenin Colombard.
