Gebakken kabeljauw op gele kerrierijst
Ingrediënten
Bereidingswijze Gebakken kabeljauw op gele kerrierijst
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Snipper de ui.
Stap 3
Verwarm een derde van de olie in een pan en fruit de ui en kerriepoeder 1-2 minuten tot het lekker gaat ruiken.
Stap 4
Roer de rijst erdoor en bak tot de korrels rondom glanzen.
Stap 5
Schenk de bouillon erbij en kook de rijst in 15-20 minuten zachtjes gaar.
Stap 6
Wrijf de stukken kabeljauw in met zout, peper en citroensap en laat dit even intrekken.
Stap 7
Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bordje afkoelen.
Stap 8
Leg trosjes tomaat in een braadslede, strooi er zout en peper over en besprenkel met olie.
Stap 9
Rooster de tomaten 8-10 minuten in de oven tot de velletjes openknappen.
Stap 10
Wentel de kabeljauwstukken door de bloem en bak ze in een koekenpan met rest van de olie in 6-8 minuten mooi bruin en net gaar.
Stap 11
Keer ze na 3-4 minuten.
Stap 12
Serveer de rijst met de kabeljauw erop.
Stap 13
Strooi de amandelen erover en leg de tomaten ernaast.
Stap 14
Menusuggestie Voor: tomatensalade met vinaigrette en fijngesnipperde ui en bieslook.
Stap 15
Na: beschuitje met aardbeien.
