Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gebakken rijst met bosui en garnalen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gebakken rijst met bosui en garnalen
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen tot gebruik. Snijd intussen de knoflook fijn. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Stap 2
Verhit twee eetlepels olie in een wok of hapjespan en bak hierin de knoflook en garnalen. Schep uit de pan en houd apart. Voeg de overige olie toe wok de nasigroenten gaar.
Stap 3
Voeg de ketjap en gekookte rijst toe aan de groenten en roer goed door. Schuif het rijstmengsel naar een kant in de pan. Giet de rest van de olie aan de andere kant in de pan, voeg het ei toe en roerbak in 1-2 min. bijna gaar.
Stap 4
Voeg de garnalen weer toe en roer alles goed door elkaar. Bestrooi met de bosui.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie650 kcal
- Eiwit35 g
- Koolhydraten72 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd7 g
Trefwoorden
