Gebakken varkenshaas met klassieke Waldorfsalade
Ingrediënten
Bereidingswijze Gebakken varkenshaas met klassieke Waldorfsalade
Stap 1
Laat het vlees 20 minuten op temperatuur komen buiten de koeling.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 100 graden en breng een steelpan met water aan de kook met wat zout.
Stap 3
Bestrooi het vlees met zout en smeer in met de mosterd.
Stap 4
Laat de boter lichtbruin worden in een ovenvaste pan op medium vuur.
Stap 5
Bak hierin het vlees aan tot deze licht goudbruin en halfgaar is.
Stap 6
Dek de pan af met aluminiumfolie, laat vervolgens circa 12 minuten doorgaren in de oven.
Stap 7
Snijd dunne reepjes van de knolselderij met een diameter van 3 à 4 mm.
Stap 8
Kook de reepjes 2 à 3 minuten in het water tot ze net beetgaar zijn.
Stap 9
Spoel ze direct ijskoud af en laat uitlekken.
Stap 10
Doe de mayonaise en het citroensap in een mengkom.
Stap 11
Snijd de appel zonder te schillen in dunne reepjes en voeg direct toe aan de mayonaise.
Stap 12
Meng ook de knolselderij erdoor en breng op smaak met een snufje zout.
Stap 13
Haal de blaadjes los van de little gem sla en verdeel dakpansgewijs in de breedte over de borden.
Stap 14
Verdeel hierover de salade.
Stap 15
Snijd het vlees met een scherp mes in plakjes van een centimeter dik en leg op de salade.
Stap 16
Garneer met gehalveerde walnoten.
Stap 17
Serveer met knapperig brood.
