Gebakken zalmfilet met mosterdsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Gebakken zalmfilet met mosterdsaus
Stap 1
Snijd de krieltjes in kwarten. Snipper de sjalotjes fijn. de krieltjes in een laag koud, gezouten water op het vuur.
Stap 2
Breng aan de kook, draai het vuur iets omlaag en laat ze in 15 minuten (niet te) gaar worden. Giet ze af.
Stap 3
Verwarm intussen de oven voor op 250°C.
Stap 4
Smelt de boter in een ovenvaste koekenpan tot deze goed heet is en de belletjes zijn weggetrokken.
Stap 5
Bak de zalmfilets 2 minuten op de huid tot deze bruin en knapperig is. Draai om, schroei de andere kant snel dicht en schep uit de pan.
Stap 6
Fruit de sjalot in de koekenpan in 5 minuten lichtbruin. Blus de pan af met de witte wijn, giet de bouillon erbij, roer de twee soorten mosterd erdoor.
Stap 7
Laat de saus 5 minuten zachtjes koken; schep af en toe om. Kook intussen de bimi in 3 - 4 minuten beetgaar in een pan water.
Stap 8
Roer de crème fraîche door de mosterdsaus, breng op smaak met peper en zout. Voeg de aardappels toe aan de koekenpan.
Stap 9
Schep de zalm erop en zet de pan circa 5 minuten in de oven, of tot de zalm naar wens gegaard is.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie655 kcal
- Eiwit33 g
- Koolhydraten42 g
- Vet37 gWaarvan verzadigd14 g
Trefwoorden
