Gebraden rollade met tropische salsa
Ingrediënten
Bereidingswijze Gebraden rollade met tropische salsa
Stap 1
Verwarm de oven voor op 150 graden en laat de rollade 45 minuten buiten de koeling op temperatuur komen.
Stap 2
Laat een zware pan warm worden op matig vuur.
Stap 3
Doe de boter erin en laat lichtbruin worden.
Stap 4
Kleur de rollade aan alle kanten, doe dan het deksel of aluminiumfolie op de pan.
Stap 5
Zet de pan circa 35 à 45 minuten in de oven, keer de rollade na 20 minuten.
Stap 6
Laat 5 minuten rusten op een snijplank onder aluminiumfolie.
Stap 7
Verwijder het touwtje en snijd in plakken van iets dunner dan een centimeter.
Stap 8
Verwijder de kern uit de ananas en snijd in kleine blokjes.
Stap 9
Maak de paprika schoon en snijd in even grote blokjes.
Stap 10
Verwijder zaad en zaadlijsten uit de peper (voor een milde salsa) en hak de peper fijn.
Stap 11
Hak de koriander grof.
Stap 12
Maak een salsa van de ananas, peper, koriander, paprika en limoensap.
Stap 13
Proef en breng op smaak met zout.
Stap 14
Zet afgedekt in de koeling, liefst een uur, de salsa wordt dan lekkerder.
Stap 15
Lekker met een frisse rijstsalade.
