Gegratineerde kreeft met tomaat en dragon
Ingrediënten
Bereidingswijze Gegratineerde kreeft met tomaat en dragon
Stap 1
Schaaf de venkel met een kaasschaaf in flinterdunne plakjes.
Stap 2
Schil de sinaasappel dik, snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het sap op.
Stap 3
Pluk de malse takjes van de zeekraal.
Stap 4
Klop in schaal de olie, twee eetlepels sinaasappelsap, wat zout en versgemalen peper tot een dressing en schep de venkel, zeekraal en plakjes sinaasappel erdoor. Laat de salade minstens een half uur staan, zodat de venkel wat zachter wordt.
Stap 5
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes en snijd de kwarten dan in heel kleine blokjes.
Stap 6
Hak de olijven fijn. Meng de tomaatblokjes en olijven in een kom en bewaar ze afgedekt.
Stap 7
Leg de ontdooide kreeften op een plank en halveer ze met een groot scherp mes.
Stap 8
Zet het mes eerst met de punt in het kuiltje tussen de ogen en snijd dan in één keer naar de staart toe.
Stap 9
Verwijder de ingewanden en schep ook het helderrode koraal (fijne eitjes) eruit. Kraak de scharen en verwijder de schaal aan de snijkant van de kreeft. Leg de kreeften met de snijkant naar boven in een braadslede.
Stap 10
Roer in een kom de crème fraîche los met de koraal, paprikapoeder, fijngehakte dragon, pastis en wat zout en peper.
Stap 11
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
Stap 12
Strijk het roommengsel uit over het kreeftenvlees in het lijf en ook in de scharen. Strooi het tomatenmengsel en de Parmezaanse kaas erover.
Stap 13
Schuif de braadslede in het midden van de oven en laat de kreeften in 6-8 minuten licht kleuren en goed warm worden.
Stap 14
Leg de gegratineerde kreeften op warme borden en serveer met de venkelsalade en gebakken krieltjes.
