Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gegrilde aubergine met gyros
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gegrilde aubergine met gyros
Stap 1
Snijd de aubergines over de lengte in plakken van ongeveer 1 cm dik. Halveer 1 limoen en pers de vrucht uit. Snijd de andere limoen in parten. Snijd de steeltjes van de koriander fijn en de blaadjes grof. Meng in een grote kom de sojasaus met het limoensap, de koriandersteeltjes en de sambal. Leg de plakken aubergine in de marinade en meng goed tot alle plakken bedekt zijn.
Stap 2
Verhit een grillpan met 2 el zonnebloemolie en grill de aubergine 5 minuten.
Stap 3
Verhit intussen een pan met 1 el zonnebloemolie en bak de varkensreepjes 7 minuten.
Stap 4
Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Stap 5
Verdeel de rijst, gegrilde aubergine en varkensreepjes over de borden. Garneer met de korianderblaadjes en limoenpartjes.
