Gegrilde biefstuk met kruidenboter en gekonfijte cherrytomaatjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Gegrilde biefstuk met kruidenboter en gekonfijte cherrytomaatjes
Stap 1
Breng de biefstukken op kamertemperatuur.
Stap 2
Pers de knoflook boven een kommetje uit en roer de paprikapoeder met eenderde van de kaneel en wat zout, versgemalen zwarte peper en bijna de helft van de olijfolie erdoor.
Stap 3
Wrijf de biefstukjes in met dit mengsel en laat ze 10 minuten liggen.
Stap 4
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het pak.
Stap 5
Verwarm de rest van de olijfolie in een hapjespan en schep de tomaatjes erdoor.
Stap 6
Strooi de suiker en de rest van de kaneel erover.
Stap 7
Smoor de tomaatjes afgedekt op heel zacht vuur 10-15 minuten, ze moeten gaar worden, maar niet openknappen.
Stap 8
Verwarm een grillpan tot gloeiend heet en bak hierin de biefstukjes in 4-6 minuten mooi bruin.
Stap 9
Keer ze na 2-3 minuten, van binnen mogen ze rood of rosé zijn.
Stap 10
Leg de biefstukjes op warme borden en leg de toefjes kruidenboter erop.
Stap 11
Schep de couscous en de gekonfijte tomaatjes ernaast.
