Gegrilde biefstuk met rodepeperboter
Ingrediënten
Bereidingswijze Gegrilde biefstuk met rodepeperboter
Stap 1
Hak de oregano heel fijn. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil er dun af. Schil de sinaasappel dik en snijd er mooie plakken (1 p.p) af.
Stap 3
Halveer de peper en verwijder de zaadjes. Hak de peper heel fijn.
Stap 4
Doe de boter in een kom en pers de knoflook erboven uit.
Stap 5
Roer de rode peper, oregano en 1 eetlepel sinaasappelrasp erdoor.
Stap 6
Schep de boter in een dikke reep op een stuk plasticfolie, wikkel het folie rond de boter en draai het folie aan beide uiteinden stevig aan, zodat de boter tot een worstje gevormd wordt.
Stap 7
Laat de boter in de koelkast in 1 uur stevig worden.
Stap 8
Wrijf de biefstukken eerst in met zout en versgemalen peper en dan met balsamico-azijn en olijfolie. Laat de biefstukken zo een kwartiertje liggen.
Stap 9
Snijd intussen de rodepeperboter in plakjes.
Stap 10
Rooster de biefstukken in een hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin (van binnen zijn ze dan rosé) en leg ze op warme borden. Leg op elke biefstuk een plak sinaasappel en 1 of 2 plakjes boter.
Stap 11
Lekker met frieten en een kleurige salade.
