Gegrilde kipfilet met romige groentepasta
Ingrediënten
Bereidingswijze Gegrilde kipfilet met romige groentepasta
Stap 1
Laat de kip een half uur op kamertemperatuur komen in de verpakking.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 80°C met een ovenschaal erin.
Stap 3
Breng een grote pan water met zout aan de kook voor de pasta.
Stap 4
Verhit een grillpan op hoog vuur.
Stap 5
Wrijf de kipfilets in met zout en daarna met de olie.
Stap 6
Grill ze circa 3 à 4 minuten per kant in de grillpan, laat ze daarna 5 à 10 minuten doorgaren onder aluminiumfolie in de ovenschaal in de oven.
Stap 7
Snijd de knoflook in plakjes en hak de bladpeterselie grof.
Stap 8
Doe nu de fusilli in het kokende water en kook ze beetgaar.
Stap 9
Verhit een hapjespan op hoog vuur en bak de groenten met de resterende olie en knoflook 3 minuten aan.
Stap 10
Voeg de wijn toe en laat 1 minuut inkoken.
Stap 11
Voeg de room toe en laat vervolgens circa 5 minuten inkoken.
Stap 12
Zet nu het vuur laag.
Stap 13
Laat de pasta uitlekken en meng goed met de groenten.
Stap 14
Breng op smaak met peper, zout en kaas.
Stap 15
Snijd de kipfilet met een lang scherp mes in plakken.
Stap 16
Serveer de groentepasta in warme diepe borden met daarop de kipfilet.
Stap 17
Bestrooi met de peterselie en besprenkel met olijfolie.
