Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gegrilde kropsla met gerookte zalm
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gegrilde kropsla met gerookte zalm
Stap 1
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snipper het sjalotje superfijn. Hak de kappertjes fijn. Pluk de dille van de takjes en hak grof.
Stap 2
Meng voor de dressing het sap en rasp van de citroen, 2 el olijfolie, sjalotje, kappertjes en dille door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
Stap 3
Snijd de krop kropsla in kwarten en bestrijk de snijkanten met de rest van de olijfolie. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de kwarten per snijkant 2 - 3 minuten.
Stap 4
Leg de gegrilde kropsla op een bord en schenk de dressing erover. Serveer met de gerookte zalm. Lekker met knapperig stokbrood.
Aanvullende benodigdheden
- - grillpan of bbq
- - rasp
Voedingswaarden
- Energie231 kcal
- Eiwit12 g
- Koolhydraten3 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
