Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gegrilde medaillon van kabeljauw met salie-courgettebeignet
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gegrilde medaillon van kabeljauw met salie-courgettebeignet
Stap 1
Steek de barbecue aan. Klop voor het beignetbeslag de bloem, het bakpoeder en een snuf zout door elkaar.
Stap 2
Klop het eiwit stijf. Klop de eidooier en het mineraalwater door de bloem.
Stap 3
Spatel het eiwitschuim langzaam door het beslag. Verhit de olie in een hapjespan tot 180ºC.
Stap 4
Meng de courgette met de salie en breng op smaak met zout en peper. Schep de groente door het beslag en laat met behulp van 2 eetlepels kleine porties in de olie glijden.
Stap 5
Frituur de beignets in een paar minuten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Leg intussen de vis op een ingevet rooster op de barbecue en gril rondom circa 2 minuten per kant.
Stap 6
Serveer de vismedaillons met een paar beignets en de saus. Lekker met een plakje gegrilde citroen en extra salie.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 cocktailprikkers
- - barbecue
- - keukenpapier
Voedingswaarden
- Energie425 kcal
- Eiwit36 g
- Koolhydraten14 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
