Gegrilde ribkarbonade met champignonsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Gegrilde ribkarbonade met champignonsaus
Stap 1
Laat de karbonades op kamertemperatuur komen. Snipper de ui. Snijd de champignons. Hak de basilicum fijn.
Stap 2
Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Pers de knoflook boven een kommetje uit en meng de mosterd met wat zout, versgemalen peper en de helft van de olijfolie erdoor. Wrijf de karbonades in met dit mengsel en bak ze in een grillpan in 8-10 minuten gaar met bruine strepen, keer ze na 4-5 minuten.
Stap 3
Verwarm intussen in een hapjespan de rest van de olijfolie en fruit de ui zachtjes glazig. Voeg de champignons toe en bak ze al omscheppend bruin en laat het vocht verdampen. Roer de yoghurt met basilicum en wat zout en peper erdoor en warm het geheel op laag vuur door tot een saus.
Stap 4
Serveer de karbonades op warme borden met de saus erover. Schep de tagliatelle ernaast.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie695 kcal
- Eiwit42 g
- Koolhydraten67 g
- Vet28 gWaarvan verzadigd8 g
Trefwoorden
