Gegrilde roodlof met peer
Ingrediënten
Bereidingswijze Gegrilde roodlof met peer
Stap 1
Snijd een dun plakje van de onderkant van de roodlof en snijd de roodlof in kwarten. Halveer de peren, verwijder het klokhuis en snijd in parten. Smeer de roodlof en peren in met wat neutrale olie en bestrooi met peper en zout.
Stap 2
Verhit de grillpan. Leg de knoflookteen met schil en al in een hoekje van de grillpan en gril de peer en roodlof kort, tot er mooie strepen ontstaan. Leg ze apart.
Stap 3
Pel voorzichtig de teen knoflook en hak grof. Hak de helft van de peterselie grof en doe met de knoflook, olie en rodewijnazijn in een maatbeker. Pureer tot een zo glad mogelijke dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Pluk de rest van de peterselieblaadjes, snijd de geitenkaas in stukjes en hak de pecannoten grof.
Stap 5
Verdeel de peer en roodlof over een serveerschaal met de peterselie, pecannoten en geitenkaas. Lepel als laatste de dressing erover.
Aanvullende benodigdheden
- - grillpan
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie248.8 kcal
- Eiwit5.2 g
- Koolhydraten9.9 g
- Vet20.6 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
