Gehaktbrood met prei, spek en spinazie
Ingrediënten
Bereidingswijze Gehaktbrood met prei, spek en spinazie
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie slinken. Doe in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Laat afkoelen, snijd fijn, voeg de nootmuskaat toe en breng op smaak met zout en peper.
Stap 2
Vet intussen de cakevorm in en bekleed de bodem en lange kanten met het katenspek. Zorg ervoor dat de plakjes overlappen en dat de plakjes over de rand van de vorm hangen.
Stap 3
Verwijder de buitenste bladeren van de prei en halveer in de lengte. Was de prei en snijd de onderkant eraf en zoveel van het donkergroene deel dat de prei in de lengte precies in de vorm past. Meng het gehakt met het zout, de selderij, worcestershire saus, ketchup, mosterd, paneermeel en ei.
Stap 4
Leg 3 preistukken naast elkaar op de bodem van de vorm met de snijkant naar beneden. Verdeel de helft van het spinaziemengsel erover en druk aan. Verdeel de helft van het gehaktmengsel gelijkmatig erover en druk goed aan.
Stap 5
Maak nog een laag met de rest van de prei, spinazie en het gehakt. Vouw de overlappende plakken katenspek over de vulling en bak het gehaktbrood in ca. 50 min. in het midden van de oven gaar.
Stap 6
Neem uit de oven, giet het vocht voorzichtig uit de vorm. Stort het gehaktbrood op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk rondom met de stroop en bak nog 10 min. in de oven.
Stap 7
Snijd in 12 plakken en serveer de plakken per persoon, warm of op kamertemperatuur.
Aanvullende benodigdheden
- - cakevorm
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie717 kcal
- Eiwit43 g
- Koolhydraten22 g
- Vet49 gWaarvan verzadigd18 g
Trefwoorden
