Gele rijst met Surinaamse gerookte schelvis
Ingrediënten
Bereidingswijze Gele rijst met Surinaamse gerookte schelvis
Stap 1
Breng in een pan 450 ml water met de kurkuma en zout aan de kook. Voeg de rijst toe en kook 12 minuten. Roer de doperwten erdoor en kook de rijst en erwten in 3-5 minuten zachtjes gaar. Snijd de tomaten in blokjes.
Stap 2
Verwarm in een hapjespan de olie op hoog vuur en bak hierin de ui 4-5 minuten zachtjes glazig. Schep de tomatenblokjes er door en bak alles nog 1 minuut. Schep dan de gele rijst met twee derde van de ketjap en twee derde van de sambal en verwarm al omscheppend op zacht vuur.
Stap 3
Verwijder ondertussen vel en graatjes van de schelvis en breek het vlees in grove stukken. Schep de stukken vis in een kom voorzichtig om met de resterende sambal en ketjap. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
Stap 4
Neem de pan van het vuur. Meng de vis voorzichtig door de gele rijst en breng op smaak met citroensap en zout. Verdeel de rijst over diepe borden en garneer met de bosuitjes.
