Gele rijst met Surinaamse makreel
Ingrediënten
Bereidingswijze Gele rijst met Surinaamse makreel
Stap 1
Snijd de ui in kwart ringen en de tomaten in kleine blokjes.
Stap 2
Verhit een pan water met de kurkuma en zout, kook hierin de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Stap 3
Laat de erwten de laatste 3 minuten meekoken en giet af.
Stap 4
Verhit de olie op hoog vuur in een koekenpan en bak hierin de ui 4 à 5 minuten.
Stap 5
Bak de tomaat nog 1 minuut mee, voeg dan de gekookte rijst, tweederde van de ketjap en tweederde van de sambal toe.
Stap 6
Zet het vuur wat zachter.
Stap 7
Verwijder ondertussen vel en graatjes van de makreel en breek het vlees in grove stukken.
Stap 8
Breng de vis op smaak met de overgebleven sambal en ketjap, snijd de bosuitjes in dunne ringen.
Stap 9
Zet het vuur uit onder het rijstmengsel, meng de makreel er voorzichtig door en breng op smaak met citroensap en zout.
Stap 10
Verdeel de rijst daarna direct over diepe borden en garneer met de bosuitjes.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie795 kcal
- Eiwit35 g
- Koolhydraten69 g
- Vet41 gWaarvan verzadigd8 g
Trefwoorden
