Gepocheerd ei met ham en Hollandaisesaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Gepocheerd ei met ham en Hollandaisesaus
Stap 1
Snijd de basilicum in dunne reepjes.
Stap 2
Breng in een hapjespan ruim water met de azijn en wat zout aan de kook.
Stap 3
Bestrijk de sneetjes brood aan beide kanten met 1/3 deel van de boter en rooster ze in een hete grillpan mooi bruin.
Stap 4
Leg ze op borden en beleg ze met de losjes gevouwen plakken ham.
Stap 5
Breek de eieren één voor één boven een kopje en laat ze in het kokende water in de hapjespan glijden.
Stap 6
Vouw eventuele slierten eiwit met een vork rond de eieren.
Stap 7
Pocheer de eieren 3 minuten tegen de kook aan tot het eiwit net gestold is.
Stap 8
Smelt intussen de resterende boter in een steelpan.
Stap 9
Schep de eieren met een schuimspaan op een bord en houd ze warm onder een deksel.
Stap 10
Meng in de blender de eidooiers met wat zout en versgemalen peper, het citroensap, het warme water en de gesmolten boter tot een mooi gebonden saus.
Stap 11
De saus is waarschijnlijk nog warm, verwarm de saus anders nog even in een steelpan op zacht vuur, maar laat de saus niet meer koken.
Stap 12
Leg op elk sneetje brood met ham een gepocheerd ei en schep er een paar eetlepels Hollandaisesaus over.
Stap 13
Garneer met het basilicum.
