Gepocheerde peer met lemon curd en yoghurt
Ingrediënten
Bereidingswijze Gepocheerde peer met lemon curd en yoghurt
Stap 1
Borstel de citroen schoon.
Stap 2
Snijd het vanillestokje open.
Stap 3
Snijd de druiven in kwarten.
Stap 4
Snijd het gele deel van de schil van de citroen en houd apart.
Stap 5
Snijd de geschilde citroen door en pers deze uit.
Stap 6
Zeef het sap en houd 20 ml apart voor de lemon curd.
Stap 7
Breng het overgebleven citroensap, het water, 3/5 deel van de suiker en vanille aan de kook.
Stap 8
Schil de peren en snijd tot blokjes, iets kleiner dan een dobbelsteen.
Stap 9
Voeg direct toe aan het pocheervocht.
Stap 10
Zet het vuur op z'n allerlaagst en verwarm 10 minuten.
Stap 11
Haal de peer eruit en laat deze uitlekken en afkoelen.
Stap 12
Vul ondertussen een kleine steelpan voor 1/3 met water en breng aan de kook.
Stap 13
Meng voor de lemon curd de 20 ml citroensap, het ei, de rest van de suiker en boter in een glazen kom.
Stap 14
Zet deze op het steelpannetje zodat de stoom van het water de kom met inhoud verwarmt.
Stap 15
Roer circa 10 minuten met een garde tot er een warme en gebonden saus ontstaat.
Stap 16
Laat de lemon curd afgedekt afkoelen in een bakje.
Stap 17
Snijd de citroenschil in zeer fijne reepjes.
Stap 18
Verdeel de peer over mooie lage glazen (bijvoorbeeld whisky-tumblers) en verdeel de lemon curd erover.
Stap 19
Roer de yoghurt goed door en verdeel over de glazen.
Stap 20
Garneer met de citroenrasp en druiven.
Stap 21
Kooktip: alle onderdelen van dit dessert kun je een dag van tevoren maken en apart bewaren.
Stap 22
Kooktip: het pocheervocht kun je 3 dagen bewaren in de koeling om opnieuw te gebruiken.
