Gepocheerde zalm in citroengrasbouillon
Ingrediënten
Bereidingswijze Gepocheerde zalm in citroengrasbouillon
Stap 1
Snipper de sjalotjes fijn en snijd de gemberwortel in plakjes. Snijd de radijsjes in dunnen plakjes en plek de knoflook. Verwijder voorzichtig de huid van de zalm en snijd de vis in vier gelijke stukken. Bestrooi met zout en peper.
Stap 2
Snijd 2 stengels citroengras fijn; snijd de anderen in elk 4 stukken en kneus ze. Verhit de zonnebloemolie in een pan. Fruit hierin het fijngesneden citroengras met de sjalot, knoflook en gember 5 minuten op laag vuur.
Stap 3
Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur iets omlaag en laat 5 minuten koken. Verdeel alvast de babyspinazie over 4 kommen.
Stap 4
Leg de stukken zalm in de bouillon en pocheer ze in 3-5 minuten gaar. Schep uit de pan, vlok het visvlees en verdeel over de kommen. Zeef de bouillon, doe terug in de pan, breng op smaak met zout en peper. Breng opnieuw aan de kook en draai het vuur uit.
Stap 5
Week de rijstnoedels 2 minuten in de hete bouillon. Giet de noedels af (vang de bouillon op); schenk de bouillon over de spinazie en de zalm in de kommen. Verdeel de rijstnoedels over de kommen en garneer met plakjes radijs.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie500 kcal
- Eiwit23 g
- Koolhydraten52 g
- Vet22 gWaarvan verzadigd3 g
Trefwoorden
