Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gepofte aardappelen met crème fraîche en bieslook
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gepofte aardappelen met crème fraîche en bieslook
Stap 1
Steek de barbecue aan. Was de aardappelen, maar schil ze niet. Halveer de teentjes knoflook. Snijd de boter in 4 blokjes.
Stap 2
Wikkel de aardappelen per stuk met de knoflook en boter in een vel aluminiumfolie.
Stap 3
Pof de aardappelen op de hete barbecue in 40-45 min. gaar, tot een prikker makkelijk door het kruim glijdt. Keer regelmatig.
Stap 4
Snijd 2 sprietjes bieslook fijn. Snijd de aardappel open en bestrooi met peper en zout. Schep de crème fraîche in de aardappelen. Garneer elke aardappel met 1 hele spriet en fijngehakte bieslook.
Aanvullende benodigdheden
- - barbecue
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie329 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten21 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd17 g
