Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Geroosterd suikerbrood met peer
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Geroosterd suikerbrood met peer
Stap 1
Halveer de peren, verwijder de klokhuizen en schil de helften.
Stap 2
Pocheer de peren in een pan met ruim kokend water met het citroensap in 6-8 minuten beetgaar.
Stap 3
Laat ze in een vergiet uitlekken en afkoelen.
Stap 4
Snijd de peerhelften tot waaiers: snijd ze in de lengte in dunne plakjes tot aan 1 cm van de smalle bovenkant.
Stap 5
Druk de plakjes iets uit elkaar, zodat het een waaier wordt.
Stap 6
Bestrijk de sneetjes suikerbrood aan beide kanten met roomboter.
Stap 7
Rooster de sneetjes in een hete grillpan op matig hoog vuur aan beide kanten in totaal 2-3 minuten goudbruin.
Stap 8
Bestrijk de geroosterde sneetjes suikerbrood royaal met verse roomkaas en leg ze op borden.
Stap 9
Leg op elk sneetje een peerwaaier en strooi de geraspte witte chocolade erover.
