Geroosterde broccoli met kruidige labneh
Ingrediënten
Bereidingswijze Geroosterde broccoli met kruidige labneh
Stap 1
Bekleed voor de labneh een zeef met een vochtige, schone theedoek en hang in een diepe kom. Schenk de yoghurt erin, dek af en zet 8 uur in de koelkast, zodat het vocht uit de yoghurt kan lekken.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in stukjes. Verdeel met 2 eetlepels olijfolie over een met bakpapier beklede bakplaat en breng op smaak met peper en zout. Rooster 15 minuten in de oven.
Stap 3
Snijd ondertussen de blaadjes munt in reepjes. Schep de labneh uit de theedoek in een schone kom en roer los. Voeg de munt, Ras el hanout, peper en zout toe en meng.
Stap 4
Spreid de labneh uit over een platte schaal, verdeel de geroosterde broccoli erover en besprenkel met de rest van de olijfolie. Garneer met de granaatappelpitjes. Lekker met couscous en lamskoteletjes.
