Geroosterde pompoen met hot honey
Ingrediënten
Bereidingswijze Geroosterde pompoen met hot honey
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 2
Snijd de uien in parten. Snijd het kopje en het kontje van de flespompoen. Halveer de flespompoen in de breedte en in de lengte. Schep met een lepel de zaadlijsten uit de flespompoen en schraap goed schoon. Snijd de flespompoen in parten.
Stap 3
Wrijf de uien- en pompoenparten in met 2 el olie en breng op smaak met peper en zout. Rooster ze in 30-40 minuten gaar in de oven. Keer halverwege.
Stap 4
Rasp de schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Pers de knoflook. Meng limoensap, rasp en de knoflook met de honing en cajunkruiden. Laat even staan zodat de smaken kunnen intrekken.
Stap 5
Laat de linzen uitlekken en spoel ze schoon.
Stap 6
Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bord. Verhit olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de linzen kort op middelhoog vuur.
Stap 7
Verdeel de linzen over een bord en schep de pompoen en uien erbij. Bestrooi met basilicum en pijnboompitten en rasp de parmezaan erover. Serveer met de hot honey.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie445 kcal
- Eiwit15.2 g
- Koolhydraten59.1 g
- Vet13.8 gWaarvan verzadigd3.3 g
Trefwoorden
