Gestoofde bloemkoolcurry met tomaat en ei
Ingrediënten
Bereidingswijze Gestoofde bloemkoolcurry met tomaat en ei
Stap 1
Snijd kleine roosjes bloemkool van de stronk.
Stap 2
Pers de knoflook fijn.
Stap 3
Rasp de gemberwortel.
Stap 4
Hak de rode peper fijn.
Stap 5
Snipper de ui.
Stap 6
Snijd de tomaten in stukjes.
Stap 7
Hak de koriander fijn.
Stap 8
Kook de eieren in een pan met kokend water in 6-8 minuten hard.
Stap 9
Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de knoflook, gemberwortel, rode peper en ui zachtjes tot het lekker gaat ruiken.
Stap 10
Schep de kerriepoeder en bloemkoolroosjes erdoor en bak nog heel even tot de bloemkoolroosjes rondom bedekt zijn met olie.
Stap 11
Verdeel de tomaten rond de bloemkool, bak nog 1-2 minuten en voeg water met wat zout toe.
Stap 12
Schenk dan de kokosmelk erbij en stoof de groenten met de deksel schuin op de pan in 8-10 minuten zachtjes gaar.
Stap 13
Laat de eieren in een vergiet onder koud water schrikken, pel ze en halveer ze in de lengte.
Stap 14
Leg de eieren met de snijkant naar boven tussen de bloemkool en warm het gerecht nog even door.
Stap 15
Lekker met basmatirijst.
