Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gestoofde fazantenbout
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gestoofde fazantenbout
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2
Dep de fazantenbouten droog en wrijf in met de kaneel, ras el hanout, peper en zout.
Stap 3
Verhit roomboter in een ovenvaste braadpan en braad hierin de fazantbouten rondom aan. Neem uit de pan.
Stap 4
Halveer de cherrytomaten en snijd de gedroogde abrikozen in reepjes.
Stap 5
Voeg de tomaten en abrikozen toe aan de pan en fruit kort aan. Blus af met de rode wijn en tomato frito. Voeg de tijm toe, roer goed door en breng tegen de kook. Leg de bouten terug in de pan en schuif de pan in de oven. Rooster de fazantenbouten in 45 minuten gaar in de oven.
Stap 6
Bestrooi voor het serveren met extra tijm.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenvaste braadpan
Voedingswaarden
- Energie396.9 kcal
- Eiwit31.3 g
- Koolhydraten20.6 g
- Vet17.4 gWaarvan verzadigd6.7 g
Trefwoorden
