Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gestoofde kabeljauw in preisaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gestoofde kabeljauw in preisaus
Stap 1
Laat de vis ontdooien.
Stap 2
Was de prei en snijd in ringen. Hak de knofook fijn. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
Stap 3
Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de prei en de knoflook in 4 minuten zacht.
Stap 4
Voeg handje voor handje de spinazie toe en laat slinken. Schenk de kookroom erbij en voeg het citroensap en rasp toe.
Stap 5
Breng op smaak met zout en peper en leg de stukken kabeljauw in de roomsaus, draai het vuur laag en stoof in 10 minuten gaar.
Stap 6
Verhit de rest van de olijfolie in de koekenpan en bak de aardappelschijfjes om en om in 10 minuten goudbruin.
Stap 7
Bestrooi met de Italiaanse kruiden en bak deze nog 2 minuten mee.
Stap 8
Serveer de gestoofde kabeljauw met de aardappelschijfjes.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie541 kcal
- Eiwit28 g
- Koolhydraten40 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd10 g
Trefwoorden
