Gestoofde kalfslapjes met tomaat en paddenstoelen
Ingrediënten
Bereidingswijze Gestoofde kalfslapjes met tomaat en paddenstoelen
Stap 1
Kruis de tomaten in, dompel ze enkele seconden in kokend water en trek het velletje er met een puntig mesje af.
Stap 2
Snijd de tomaten in vieren, schep de zaadjes met vocht eruit en wrijf het vocht boven een kommetje door een zeef. Snijd het vruchtvlees in reepjes.
Stap 3
Snijd het vlees in grove stukken en kruid ze met zout en versgemalen peper. Verwarm de helft van de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
Stap 4
Pers er een teen knoflook boven uit, verdeel de kerriepoeder en blokjes tomaat tussen het vlees en bak alles nog 2-3 minuten.
Stap 5
Schenk langs de rand van de pan de wijn met het tomatenvocht en de vleesfond erbij.
Stap 6
Breng alles tegen de kook aan en stoof het vlees afgedekt op heel laag vuur, eventueel met een vlamverdeler eronder, in 1,5 - 2 uur zachtjes gaar.
Stap 7
Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur bruin, laat het vocht verdampen.
Stap 8
Sprenkel het citroensap erover en laat dit ook verdampen.
Stap 9
Schep de paddenstoelen door het vlees en verwarm het gerecht op matig hoog vuur tot het door en door warm is, maar laat het niet koken.
Stap 10
Hak de laatste teen knoflook fijn en meng de knoflook met de citroenrasp en de fijngehakte peterselie.
Stap 11
Roer dit mengsel vlak voor het serveren door het vlees.
Stap 12
Serveer het vlees met de saus in een schaal.
