Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gestoofde rabarber met gember-ijs
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gestoofde rabarber met gember-ijs
Stap 1
Neem het ijs uit de diepvries zodat het iets zachter wordt. Verwarm de oven voor op 200ºC.
Stap 2
Verdeel de rabarber over de ovenschaal. Smelt de boter met de basterdsuiker en giet dit over de rabarber. Maal wat peper erover.
Stap 3
Zet de rabarber circa 15 minuten in het midden van de oven. De rabarber moet zacht zijn, maar niet te gaar en vezelig. Schep de rabarber halverwege om en bedruip met het stoofvocht.
Stap 4
Hak de helft van de basilicumblaadjes grof en pureer ze met de suiker niet helemaal fijn in de blender. Meng de gembersnippers met 2 eetlepels gembersiroop door het ijs.
Stap 5
Schep bollen van het ijs en serveer met de rabarber. Bestrooi de rabarber met een beetje basilicumsuiker en garneer met basilicumblaadjes.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
- - blender
- - ijsbolschep
Voedingswaarden
- Energie590 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten71 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd18 g
Trefwoorden
