Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gestoofde romige zalm met prei en pastinaak
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gestoofde romige zalm met prei en pastinaak
Stap 1
Snijd de prei in ringen van 1 cm.
Stap 2
Snijd de pastinaak in blokjes van 2 cm.
Stap 3
Hak de peterselie fijn.
Stap 4
Smelt de helft van de boter in een hapjespan en leg de prei en pastinaak erin.
Stap 5
Schenk de bouillon erover en stoof de groenten zonder deksel 3-4 minuten op zacht vuur.
Stap 6
Snijd de zalm in stukken zodat ieder persoon twee stukken van 50 gram heeft.
Stap 7
Leg de stukken zalm tussen de groenten.
Stap 8
Schenk de room erover en leg de rest van de boter er in klontjes op.
Stap 9
Strooi de peterselie erover.
Stap 10
Maal er wat peper boven en strooi er eventueel nog wat zout over.
Stap 11
Stoof de groenten en zalm in nog 6-8 minuten zachtjes gaar.
Stap 12
Lekker met tagliatelle.
