Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gevulde champignons uit de oven
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gevulde champignons uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de stelen van de champignons en hak ze fijn. Leg de hoeden met de bolle kant onder in de ovenschaaltjes. Snipper de sjalot fijn.
Stap 2
Smelt in een koekenpan 1 el kruidenboter. Fruit de sjalot 1 min. Bak de fijngehakte stelen 1 min. mee. Schenk de wijn erbij en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Schep de vulling in de champignons. Verdeel de rest van de kruidenboter erover.
Stap 4
Bak de champignons in de oven in 10 min. lichtbruin en gaar. Snijd intussen de peterselie fijn. Bestrooi de champignons uit de oven met de peterselie.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 ovenschalen
Voedingswaarden
- Energie172 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten1 g
- Vet16 gWaarvan verzadigd10 g
